"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

Despre mine

Nume: Aurel Racautanu
Casatorit, 2 fete minunate (Ioana si Tania). De profesie inginer si-mi place la nebunie ceea ce fac. Adica o fac pe ziborianul. Cel care construieste zibo.ro, universul online al copiilor.


Nascut in anul de gratie 1968, in luna a 11-a, ziua 24. De zodie sagetator, de bastina din frumosul oras Onesti, jud. Bacau.
Trecut prin furcile caudine ale Lic. de Mate-Fizica, cu stagiul militar satisfacut (liberat cu gradul de soldat plin), am urmat din 1991 cursurile Fac. de Mecanica din cadrul Univ. Tehnice "Gh. Asachi", Iasi.


O perioada de care imi amintesc cu drag si de cele mai multe ori cu nostalgie; perioada studentiei mi-a oferit satisfactii imense.
Am inceput ca un student silitor venit de la tara (pana in anul III rar am lipsit de la cursuri), apoi "presat" de alte preocupari am lasat-o mai moale cu prezenta, insa in sesiuni invatam pe rupte, astfel ca am terminat integralist (cu toata gama de note de la 5 la 10).


Din anul II, dintr-o simpla greseala (intamplare), am ajuns membru in Consiliul Profesoral al Fac. de Mecanica. Apoi a urmat prezenta in Senatul Univ. Tehnice "Gh. Asachi" (cate 2 studenti din fiecare facultate) si in final membru in Birou Senat (reprezentantul studentilor pe toata universitatea).


In paralel, in anul III am infiintat cu alti prieteni si colegi "Liga Studentilor de la Facultatile de Mecanica si Constructii de Masini" (doamne, ce titlu lung...), al carui presedinte am ajuns tot dintr-o intamplare (sau greseala, habar n-am)... pt. ca ceilalti nu vroiau..
In anul IV (1994) a inceput Min. Invatamantului sa modifice l. invatamantului (o actiune perpetua, care vad ca nici acum nu se sfarseste). Asa ca la sfarsitul lui nov. (mai precis la cheful de ziua mea) am hotarat s-o punem de-o demonstratie spontan-organizata. Si asa se face ca in prima duminic a lunii dec. '94, pe-o vreme de-ti crapau dintii in gura, am iesit pe aleile din Complexul Studentesc "T. Vladimirescu" sa protestam "vehement impotriva deciziilor inadmisibile ale guvernantilor nostri". Ce fraza tare! Oare de cate ori o fi fost folosita?
A urmat apoi crearea "Ligii Studentilor din Centrul Universitar Iasi" (ce-om fi avut cu denumirile astea lungi, nu stiu) si declansarea grevei studentsti la Iasi si api in toata tara, dupa formula binecunoscuta...
Plecarea care Bucuresti a fost o intreaga "telenovela" (ce termeni uzuali folosesc??!). In final ne-am ales cu foarte multe promisiuni, vorbarie multa si cateva lucruri concrete: reduceri la transport pt. studenti (inexistente pana atunci), organizarea examenului de stat si apoi licenta (facultativ).
Si asa m-am trezit si pres. Ligii Studentilor din Centrul Universitar Iasi (noroc cu copy-paste), iar apoi vicepresedintele Confederatiei Studentilor din Romania (culmea, cu prerogative de presedinte pe perioada grevelor studentesti).


Anii IV si V ai studentiei mele au fost pigmentati asadar cu multe miscari studentesti de strada, multe dezbateri, editari de ziare studentesti, dar si organizari de miss-uri si alte evenimente de acest gen. Si foarte, foarte multe chefuri si distractii.... Prea multe pentru a fi povestite.


Dupa faculta (deh, sunt ardelean deja), suparat din cale-afara pe politica romaneasca si pe cei care vroiau sa ma racoleze la diferite partide, am fugit din Iasi (orasul sufletului meu pe viata) si m-am "maritat" in Satu Mare. Delia, colega mea de camera de peste 15 ani, fiind originara din vestitul oras Ardud, Satu Mare.
Foarte rapid am demonstrat ca pot fi si un bun inginer (unul din ofurile mele de atunci), ambitia si perseverenta ajutandu-ma sa devin la doar cateva luni seful Fabricii de alcool Livada, apartinand de Vinalcool Satu Mare. Orgolios si mult prea incapatanat (cum eram pe-atunci) am pus fabrica in functiune de unul singur cu o echipa de 45 de tineri (media de varsta 24 ani), care au invatat rapid mai de voie, mai de nevoie, ce trebuiau sa faca.
Vremuri bune din multe puncte de vedere.Perioada cand am reusit sa sustin echipa locala de fotbal, sa sprijin diverse manifestari culturale si distractive ale tinerilor din localitate si sa ajut la organizarea zilelor comunei (mai nou orasul Livada).


Intre timp, prin 1998 am inceput sa ma implic si-n tumultuoasa viata politica, devenind pres. organizatiei de tineret a PSDR (atentie, nu PDSR) Satu Mare si primvicepres. a PSDR Satu Mare. La scurt timp candidam cu sanse reale la presedentia organizatiei de tineret a PSDR la nivel national. Pierdut  "la mustata" ca sa zic asa, pt. ca eram satmarean si nu "mitic" de Bucuresti (mitic = persoana apartinand structurilor invizibile ale puterii politice si administrative in Romania).
Din 2000 prin fuziunea celor 2 partide, devenit membru PSD (in B. Ex. Satu Mare) m-am "inglodat" si obisnuit cu cutumele mai mult sau mai putin comunistoide ale tuturor partidelor mari (ex.: la sedinte se supune la vot o singura idee, care de obicei iese in unanimitate; la alegeri candideaza aproape intotdeauna un singur candidat, care bineinteles este ales in unanimitate).


Insa recunosc ca am pe veci "sange rosu" si nu pot fi decat social-democrat.
Momentan autosuspendat din politica pe motive ziboriene.


Hobby: fotbal, tenis, tenis de masa, calatorii, iesiri cu prietenii, afacerile, dezvoltarea personala...


Citesc zilnic minim 2-3 ore carti de afaceri, motivare si dezvoltare personala.


Imi iubesc cele 2 fete: Ioana si Tania la nebunie.

Am o trupa de prieteni teribili cu care ne distram aproape in fiecare sfarsit de saptamana. Nu de alta, dar in cursul saptamanii ii cam bat ba la tenis de masa, ba la tenis de camp; mai putin la fotbal, unde alerg ca disperatu', da' mingea nu-i...


Sunt un "maniac" ziborian. As lucra la acest proiect si 30h din 24. Cred ca de-aia  uneori colegi mei se uita ciudat la mine. Parca as fi venit de pe alta planeta: Planeta Zibo din universul online al copiilor (uite ca fac si reclama).

Ce va urma?