"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

luni, 10 ianuarie 2011

Ce este "Schimb de jucarii"?


"Schimb de jucarii" este o aplicatie online marca ZIBO care permite parintilor si copiilor sa schimbe jucarii intre ei. Stim cu totii (adica noi, parintii) ca dupa un timp copii se plictisesc de jucariile lor. Prin aceasta aplicatie online poti schimba cate jucarii vrei si cand vrei. Simplu, eficient si mai ales interesant.
Practic, prin trimiterea unui SMS (1,9 e+ TVA) cu textul ZIBO la nr.1393 poti incarca imaginea cu jucaria pe care vrei sa o dai la schimb. Primesti dreptul de a opta pentru una din jucariile disponibile si in plus un zibar GRATUIT. Utilizatorul care a incarcat imaginea cu jucaria sa are obligatia de a urmari mesajele pe care le primeste in contul personal pe zibo.ro si cand primeste cererea pt. jucaria sa, sa pregateasca (ambaleze adecvat) si sa trimita prin posta jucaria la destinatarul si adresa mentionata in mesaj.

Cel mai important este ca pentru fiecare jucarie propusa pentru "Schimb de jucarii" 1 euro este destinat pentru rezolvarea unor cazuri umanitare grave.

Ajut-o si tu pe Jasmina.Participa la "Schimb de jucarii"!

Ideea "Schimbului de jucarii" mi-a venit in urma cu ceva vreme (febr. 2009) cand am organizat o actiune umanitara pentru salvarea lui Sorinel. Actiunea s-a organizat pe parcursul unei saptamani si a constat in principiu, intr-un schimb de jucarii. Copiii de la toate gradinitele din Satu Mare (felicitari educatoarelor)au adus cate o jucarie ambalata si 1 ron la gradi. Pentru fiecare jucarie au primit cate un talon, iar la sfarsitul saptamanii si-au ales o alta jucarie. In paralel s-au organizat spectacole zilnice pe tematici: desen, muzica, dans, teatru.
Programele cele mai interesante au fost selectate si sambata 21 febr. 2009 a fost organizat un spectacol caritabil cu participarea pro bono a solistilor Veta Biris si Petrica Muresan.
Avand sprijinul mass-mediei locale actiunea s-a dovedit o reusita totala, in final banii astfel colectati fiind suficienti atat pentru rezolvarea cazului lui Sorinel, cat si a inca 2 copii selectati de Directia Judeteana pt. Protectia Copilului, partener in aceasta actiune.

Sper din toata inima ca aplicatia "Schimb de jucarii" sa fie perceputa ca o actiune de socializare intre parinti, una foarte practica prin care se economisesc bani, cat si ca o actiune umanitara prin intermediul careia sa putam rezolva concret anumite cazuri a unor copii defavorizati de soarta. E un nou pariu personal pentru mine si stiu ca prin implicarea voastra actiunea va fi o reusita in interesul Jasminei si a altor copii.

Participa si TU la "Schimb de jucarii"! Ajut-o si TU pe Jasmina!


P.S. Dupa ce m-am consultat cu cele 2 fete ale mele (Ioana si Tania) am decis sa participam si noi la "Schimb de jucarii" cu cateva jucarii: un set de cutii frumos colorate, 2 boxe sub forma de animalute (care cat timp scriam acest material au si disparut; despre asta voi reveni). Si maine mai incarcam inca 2 jucarii noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentarii.