"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

luni, 3 ianuarie 2011

Ce va face ZIBO in 2011?


De obicei, perioada sarbatorilor de iarna te indeamna la reflectie. Analiza anului care a trecut, cu bune si rele; in acelasi timp stabilirea obiectivelor pe anul care urmeaza.
  • Ce a insemnat 2010 pentru zibo.ro?

    -in primul rand lansarea; dupa aproximativ un an si jumatate de "incubatie", am reusit ca pe 3 mai 2010 sa fim online

    -o perioada de testari si actualizari ale zibo.ro si strategiilor stabilite; incet si sigur zibo.ro merge in directia pe care ne-am propus-o de la inceput (un pic prea incet pentru mine). Insa si acum cand revedem obiectivele si strategiile stabilite inainte de lansare sunt la fel de catuale. Iar directia, cu mici corecturi, am reusit sa o pastram.
-cu siguranta cea mai mare realizare a anului 2010 a fost organizarea actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV". Considerata de foarte multi ca principala actiune sociala organizata in Romania, in anul 2010, dupa "Let's do it, Romania". Despre actiune voi reveni mai pe larg in alta postare.
-am reusit sa punem la punct cea mai noua si mai eficienta metoda de promovare online: PAY PER ACTION. Exclusiv pentru afacerile pentru copii. Un sistem despre care se va vorbi cu siguranta foarte mult in acest an. Prezinta avantaje clare fata de metodele existente, mai ales ca orice actiune ii va aduce un castig masurabil antreprenorului. Un subiect interesant, despre care voi mai scrie foarte multe articole.
-cel mai important pt. zibo.ro este ca am reusit sa formam o comunitate de ziborieni (peste 7000 utilizatori zibo.ro, inca 2500 abonati la newsletter, 4000 prieteni pe Facebook si aproape 2002 de fani), care spre surprinderea mea sunt foarte apropiati de idealurile noastre; cu cei mai multi suntem deja foarte buni prieteni. Cei mai multi dintre ei (adica voi, dragi prieteni ziborieni) ne-au ajutat permanent prin implicarea in actiuni, feedback si foarte multe idei. Calde multumiri ziboriene!
  • Se putea si mai bine ?
Bineinteles!!

O anumita lipsa de experienta ne-a obligat sa invatam din mers, sa schimbam ce nu era bine sau sa clarficam aspectele neclare, ceea ce a prelungitunele perioade mai mult decat ne-am asteptat.

-poate o promovare mai incisiva ne-ar fi ajutat mai mult
-la capitolul SEO am pornit cu stangul, ceea ce ne-a adus rezultate sub asteptari la traficul obtinut pe motoarele de cautare. Aici inca mai avem foarte mult de lucru.
-la partea de webdesign, desi aspectul ne-a ajutat foarte mult (Danut e un supermeserias), din pacate am incalcat de multe ori regula "la un click distanta", ceea ce i-a incurcat pe multi dintre uilizatorii nostri. Este aspectul cel mai important si mai urgent pe care trebuie sa-l rezolvam; un alt home page, un sistem de cautare mai intuitiv si mai explicit, posibilitatea de a crea cont si de a incarca materiale mult mai simplu si mai intuitiv.

  • Ce va face zibo.ro in 2011?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, voi raspunde la o intrebare si mai importanta si care mi-a fost pusa de foarte multe ori:
  • Ce este zibo.ro?
Zibo.ro este un metavers, -universul online al copiilor- , spatiul virtual unde parinti, profesori si copii creioneaza viitorul lumii reale.
Pornind de la cele 5 principii zibo: SIGUR, VERDE, EDUCATIV, DISTRACTIV si UMANITAR, suntem convinsi ca "viitorul arata asa cum ne dorim".
Personal, sunt absolut convins ca afacerile viitorului trebuie sa fie axate atat pe profit, cat si pe partea de responsabilitate sociala (intreprindere sociala). Cele 2 aspecte nu cred ca mai pot fi despartite si cred cu tarie ca in viitor o afacere pentru a putea fi profitabila va trebui sa acorde prioritate responsabilitatii sale sociale in societate.

De aceea, ZIBO va continua si in 2011 sa organizeze actiuni conforme celor 5 principii:
  1. vom organiza si in 2011 actiunea "Saptamana familiei, saptamana fara TV" in luna aprilie. Perioada exacta o vom stabili impreuna cu voi. Stim de pe acum ca editia din acest an va fi mult mai reusita. Pentru echipa zibo.ro, cel mai important va fi sa putem promova actiunea astfel incat TOATE scolile si gradinitele din Romania sa afle despre aceasta actiune. Pentru ca in rest lucrurile vor merge de la sine.
  2. incepand din luna februarie vom demara o actiune pe teme ecologice (VERDE) unde vom invita din nou scolile si gradinitele sa se implice. Actiunea va fi de mare anvergura si va avea ca principal obiectiv introducerea si promovarea "educatiei ecologice" in scoala romaneasca. La momentul potrivit voi reveni cu detalii.
  3. vom incepe organizarea unor concursuri nationale (DISTRACTIV) de care sa se bucure toti copiii din Romania (ex.: Concursul national ZIBO de majorete)
  4. vom promova actiunile umanitare mult mai incisiv ca pana acum, astfel incat sa ajutam pe cat mai multi copii defavorizati de soarta. Un accent deosebit vom pune pe promovarea aplicatiei, "Schimb de jucarii", care dupa foarte multa vreme, am reusit, in sfarsit, sa o lansam. Si al carei scop este cel umanitar.
  5. vom lansa papusa ZIBO.
  • Cum va evolua online portalul zibo.ro?
Detalii in urmatoarea postare.
  • Ce este sigur?
Pentru a completa "universul online al copiilor" vor mai aparea 2 planete: Planeta Comunitate (cu 2 componente: Comunitate parinti si Comunitate copii) si Primul mall virtual pentru copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentarii.