"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

luni, 11 octombrie 2010

Cum s-a nascut ZIBO?



Proiectul Zibo a aparut ca urmare a discutiilor dintre cativa prieteni: subsemnatul, Radu Christian, Daniela Christian si Marcela Papici. Toti vroiam sa pornim o afacere online, frumoasa, din care sa facem multi bani. Cu care sa putem vedea toata lumea. Si pentru ca toti iubim copiii, din discutie in discutie, am ajuns la ideea unui site pt. copii. Discutii aprinse, mai ales intre mine si Marcela. Mare parte din idei imi apartin, insa probabil fara provocarile provenite din discutiile cu Marcela, acestea ar fi fost si acum in stare latenta.

Au urmat discutii cu diferite echipe pentru creionarea sitului: Timisoara, Bucuresti si in sfarsit Cluj. La Cluj am dat peste 2 tipi extraordinari: Danut si Cosmin cu care am ajuns la o intelegere avantajoasa pt. toti. Si asta pt. ca le-a placut proiectul la nebunie. Imi amintesc fata lui Danut, care radia pe parcurs ce vizualiza ideia. In fiecare zi ii multumesc lui D-zeu pt. ca am dat peste ei. Fiecare idee care-mi trece prin cap este vizualizata si transpusqa in imagini concrete de Danut, cu care am ajuns la performanat ca din 2 cuvinte si 3 priviri sa ne intelegem perfect. Iar Cosmin cu mina lui serioasa sta si pune intrebari de genu': "Asta cum vrei sa functioneze?" Discutiile au inceput in martie 2009. Vroiam sa pornim pe i iunie 2009, de ziua copilului. Insa ne-am dat seama ca este imposibil. Am fizat un termen pt. luna septembrie 2009.

Au urmat numeroase discutii si intalniri, idei noi, concepte inovatoare. De idei intotdeauna mi-a fost sacul plin. Marele avantaj si in acelasi timp dezavantaj a fost lipsa totala de experienta in online. Dezavantaj pt. ca si acum la fiece pas trebuie sa acumulez si sa invat permanent. Pt. mine e o provocare continua si-mi place la nebunie sa invat permanent. Avantaj pt. ca o eventuala experienta in domeniu poate ca m-ar fi inchistat in anumite cutume. Asa am putut sa-mi folosesc imaginatia la maximum.

A trebui sa alegem un nume. Am stabilit regulile: 4-5 litere, vocale neutre (i si o), nume usor de retinut. Si surpiza: Radu, desi aparent lipsit de imaginatie, a nasit proiectul, venind cu un nume senzational: ZIBO.

Au urmat luni de munca, invatare si discutiitelefonice cu Danut si Cosmin. In luna septembrie ne-am dat seama ca inca mai avem de lucru. Am amanat pt. decembrie si tot asa pana am reusit sa fim gata la inceputul lunii mai 2010. Din pacate Marcela s-a retras, greul ramanand pe umerii mei.

In 3 mai 2010 am lansat zibo.ro - universul online al copiilor sub indemnul: "castiga bucuria copiilor". Un site interzis parintilor fara acordul copiilor.

Un site creat din suflet, cu mult suflet si pasiune si foarte, foarte multa munca. Si cata munca ne mai asteapta. Munca inteligenta, cu noutati in fiecare zi.

Am creionat manifestul Zibo, cu cele 5 principii pe care am hotarat sa le respectam indiferent de situatie. Un ghid care ne ajuta zi de zi in avtivitatea noastra.



2 comentarii:

  1. Inca nu. Sper ca in aproximativ 4-5 luni sa venim cu un prim model. Intentia noastra este de a lansa un nr. limitat. Iar modelul va fi din lemn (ecologic) sub forma de kit (elemente care vor fi ansamblate si vopsite de copii).

    RăspundețiȘtergere

Iti multumesc pentru comentarii.