"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

marți, 26 octombrie 2010

Tot despre "Saptamana familiei, saptamana fara TV"




Cine ar fi crezut ca aceasta idee se va concretiza intr-un proiect atat de amplu?


Initial, "Saptamana familiei, saptamana fara TV" a fost gandita ca una dintre multele actiuni pe care vrem sa le realizam pentru a concretiza cele 5 principii Zibo (sigur, verde, educativ, educativ, distractiv si umanitar).
Ideea insa e atat de generoasa incat a depasit cu mult asteptarile noastre, avand pana in prezent semnate parteneriate cu peste 100 muzee (lista muzee), gradini botanice si zoologice, cu aproape toate Bibliotecile Judetene (colega mea Daniela imi spune ca singura exceptie eHarghita!!). Iar de azi am inceput sa primim acceptul unor primari cunoscuti care vor citi povesti copiilor in 25 nov. in cadrul simpozioanelor "Carticica mea de suflet" organizate de Biliotecile Judetene".
Pana la sfarsitul saptamanii speram sa finalizam samnarea parteneriatelor cu Inspectoratele Scolare Judetene, urmand ca de saptamana viitoare sa "trecem" la scoli si gradinite.
  • Ce a dus la stabilirea principiului SIGUR pe www.zibo.ro?
Pe parcurs ce tehnica evolueaza, se observa ca oamenii tin pasul tot mai greu; in ultimii ani, procesul de noi descoperiri stiintifice are o evolutie exponentiala. Din pacate, pe plan mental lucrurile evolueaza tot mai lent, aceste progrese generand mai degraba (iar dupa unii specialisti, acest fenomen se va accentua in urmatorii 40 de ani) o scadere a SOCIALIZARII.
Din pacate efectele cele mai evidente apar la copii. Conectati mult mai usor la realitatile tehnice ale zilei de azi, acestia isi formeaza comportamente (implicit caracterul), functie de EROII preferati ai momentului. Contactul cu acestia este cotidian prin PC si TV.
Pericolul cel mai mare vine din faptul ca atat pe internet, cat mai ales televiziune continutul este tot mai violent, cu scene de sex, batai, impuscaturi, bad meni, droguri, etc.
Specialistii spun ca expunerea prelungita a copiilor la un astfel de continut determina o anumita stare de normalitate si obisnuinta a copiilor cu astfel de scene, care in final pot duce la comportamente dintre cele mai periculoase.
Pe parcursul creionarii actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV" am avut intentia de a aduce in discutie cazurile unor copii care au avut finaluri extrem de nefericite; insa am realizat ca am fi perpetuat o situatie existenta in mass-media (promovarea excerbata a unor fapte negative) care a vut doar efecte nedorite.

De aceea preferam ca actiunea "Saptamana familiei, saptamana fara TV" sa duca la concretizarea unor actiuni frumoase. Ne bucura foarte mult initiativa unor perosane extraordinare care au inceput sa organizaze actiuni:
  • dna Popescu Ileana-Alina, jud. Prahova detalii
  • dna Simona Stanila, Sibiu detalii
  • dna Doncea Margarit Lili, Gorj detalii
  • dna Stroe Virginia Georgiana, Buzau detalii

  • Ce semnificatie are principiul SIGUR pe www.zibo.ro?

www.zibo.ro este unul din putinele situri din Roamnia (poate chiar singurul??!) fara linkuri exterioare. Acest lucru ofera copiilor si parintilor o platforma online cu un continut 100% monitorizat, unde copii vor putea pentru inceput sa se joace, apoi sa interactioneze (in maxim 6 luni vom lansa comunitatea copiilor), intr-un mediu virtual care sa le permita sa se dezvolta corespunzator.
Vom oferi in aceasta perioada sfaturi concrete pentru parinti pentru CONTROL PARENTAL. Vom da exemple de aplicatii utile in acest sens.
Si mai ales vom provoca discutii care sa ii ajute pe parinti sa constientizeze pericolul expunerii prelungite a copiilor la PC si TV. Discutii care sa duca la selectarea programelor TV adecvate copiilor pe grupe de varste si vom atrage atentia autoritatilor ca multe prevederi ale legilor privind protectia copiilor sunt incalcate.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentarii.