"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

miercuri, 13 octombrie 2010

"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

De la inceputul acestei luni am inceput organizarea unei actiuni care imi place enorm si care a inceput sa prinda contur.

Despre ce e vorba?



  • Cum am inceput?
Am publicat textul urmator atat pe zibo.ro cat si pe Facebook:

Stiai ca anual copilul tau petrece mai multe ore in fata televizorului decat la scoala?

Stiai ca televizorul, prin continutul neadecvat pe care-l promoveaza uneori, poate propaga in randul copiilor atitudini antisociale precum: dezinhibitia, desensibilizarea fata de victime, afectarea operationalitatii sistemului cognitiv, invatarea de tehnici de agresiune?

Pentru a atrage atentia parintilor si profesorilor asupra acestui fenomen, declaram saptamana 22-28 nov. – “Saptamana familiei, saptamana fara TV”

Ce se va intampla?

In aceasta saptamana vom ruga parintii ca TV-ul si calculatorul sa fie inchis (sau macar limitat la max. o ora /zi pentru copii)

Se vor propune actiuni impreuna cu familia si scoala, in special in aer liber.

Actiuni propuse:

-vizite la muzee, gradini zoologice si botanice (vor fi stabilite parteneriate cu acestea pt. ca joi 25 nov sa fie intrare libera)

- simpozioane organizate la bibliotecile judetene cu tematici

-iesiri in parcuri unde se vor organiza concursuri de: cros, desen pe astfalt, sarit coarda, majorete, etc

Aceste actiuni vor fi surpinse in imagini si filmulete care vor fi incarcate pe www.zibo.ro. Participantii vor primi diplome de participare, iar cele mai interesante actiuni vor fi rasplatite cu diplome de excelenta si premii.

Obiectivele actiunii:

- constientizarea parintilor privind pericolul TV si internet-ului in educatia si formarea copiilor

- educarea parintilor in ceea ce priveste controlul parental: setarea browserelor pt. a se evita accesarea unor situri cu continut neadecvat, selectarea programelor TV potrivite si excluderea canalelor cu continut neadecvat

- regasirea timpului petrecut in familie

Actiune principala:

Ziua de joi 25 nov. va fi dedicata iesirilor in parc, organizarii de concursuri. Activitati comune parinti – scoala.

Scop: se va atrage atentia organelor si autoritatilor abilitate ca legislatia privind protectia copilului NU este respectata



  • Ce s-a intamplat?

Ei bine, in nici 2 saptamani de la lansarea actiunii s-au intamplat doar lucruri bune si extraordinare.

In primul rand numarul celor din grupul "STOP violentei TV" se apropie de 1500, iar interesul e tot mai mare.


Ce ma bucura cel mai mult este ca avem deja numeroase muzee, gradini botanice si zoologice care au raspuns propunerii noastre de parteneriat. Astfel ca pe data de 25 nov. copiii si insotitorii lor vor avea "INTRARE GRATUITA". Probabil pe vineri vom veni cu o prima lista, insa va spun doar cateva nume: muzeul Bran, gradinile zoologice din Baia Mare, Tg. Mures, Oradea. Lista e lunga si tare ma bucura asta..

Deasemenea asteptam confirmari de la Bibliotecile Judetene pt. organizarea de simpozioane cu tematica specifica: "Carticica mea de suflet".

Colega mea Carmen de la vanzari trage tare pt. a stabili intelegeri cu agentii de turism care sa organizeze excursii in acea perioada. Stiu deja ca actiunea va fi un succes. Am aceeasi stare ca si anul trecut cand am organizat campania umanitara pentru Sorinel, incheiata cu rezulate incredibile.

Am creat inclusiv o pagina statica pe zibo cu bannere pt. promovarea actiunii si intr-o singura zi acestea au fost preluate de aproape 10 situri sau bloguri (lista completa probabil ca o vom sti doar in final). Cei care vor sa se implice gasesc AICI bannerele cu "Saptamana familiei, saptamana fara TV".

Hei si ce-i cel mai interesant este ca avem deja organizatori pe judete. Persoane incredibile care pro bono s-au angajat sa coordoneze actiunile pe judetele respective. Toata stima si multumirile mele pentru aceste persoane. Peste cateva zile le vom publica si numele.

Maine revenim cu alte amanunte.

Pana atunci,

Ziboriti si va bucurati. "La vita e bella".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Iti multumesc pentru comentarii.