"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

joi, 14 octombrie 2010

De unde a aparut ideea cu "Saptamana familiei, saptamana fara TV"?

Am doua fete, Ioana si Tania pe care le iubesc enorm. Si cand o vad pe Ioana cu "apucaturi" de Hannah Montana (sper ca am scris corect) ma apuca nebuniile. Aseara imi povestea ca seara ii vin tot felul de ganduri negative.



Ei bine, este dovedit stiintific prin fizica cuantica faptul ca gandurile devin lucruri. Gandurile pe care le controlam (sau nu) inmagazineaza in subcostientul nostru (hard diskul propriu) sentimentele si emotiile care insotesc fiecare gand. Iar actiunile noastre sunt dictate de ceea ce gandim.

Si atunci, daca te uiti la TV, te miri ca romanii sunt un popor de oameni tristi, melancolici si pesimisti? Pe unde te uiti (in presa) vezi doar titluri de genul: "un copil a murit intoxicat cu solutie pt. oi" (l-am zarit in dimineata asta), "un copil din Baia Mare a sarit pe geam cu umbrela crezandu-se personaj de desene animate" si multe altele cu femei in varsta violate, parinti batuti, batai intre gasti si mai stiu ce alte astfel de bazaconii. Ca si cum in viata noastra ar exista doar astfel de intamplari. M-am saturat de astfel de stiri.Mai vreau sa aud si de lucrurile bune care se intampla in jurul nostru.

Titluri sau expresii de genul asta NU veti gasi niciodata pe www.zibo.ro. Pentru ca pe www.zibo.ro vrem sa cream universul online al copiilor. Un univers 100% sigur pentru copii.

Multi mi-au reprosat ca pe zibo.ro nu sunt linkuri exterioare. Am pierdut sponsori din acest motiv. Ba chiar unele persoane cu experienta in online m-au etichetat drept nestiutor (de-aia invat zilnic 2-3 ore pe zi). Acum citesc Napoleon Hill: "Dela idee la bani". Multi ar crede dupa titlu ca in astfel de carti citesti doar despre bani, cifre, afaceri. Insa pentru afaceri din care sa castigi pe termen lung iti trebuie in primul rand suflet, pasiune, gandire pozitiva.

NU voi pune niciodata linkuri exterioare pe www.zibo.ro pentru ca primul principiu Zibo este cel al sigurantei. Al sigurantei parintilor ca isi pot lasa copii pe un site de pe care NU pot ajunge pe situri cu continut neadecvat. Am inceput sa lucram la jocuri educative pentru copii si speram ca in scurt timp sa le putem oferi micilor nostri prieteni.

Vom veni in aceasta perioada cu sfaturi de la specialisti despre cum se pot seta browserele astfel incat copiii sa NU poata naviga pe situri neadecvate (control parental).

Ii astept pe toti cei care au cunostinte in domeniu sa ne sprijine astfel incat parintii sa-si poata supraveghea copiii. Participati la discutiile grupului "STOP violentei TV" (click aici)

Din pacate in ziua de azi parintii sunt clar dezavantajati de faptul ca pe vremea lor nu existau calculatoare, internet, etc. De aceea trebuie sa le oferim lectii practice si simple despre CONTROL PARENTAL

Si mai intai de toate sa-i constientizam ca TV, calculatorul sunt obiecte incredibile care ne pot ajuta si infrumuseta viata. Insa expunerea prelungita a copiilor la TV si internet creaza dependenta. Care in final poate duce la grave schimbari comportamentale la copii.

Ati auzit de copii care datorita influentei TV au avut comportamente anormale?
Scrieti-ne la comentarii, astfel incat parintii sa cunoasca care este pericolul real al expunerii
prelungite a copiilor la TV.

Intrati pe zibo.ro si sprijiniti promovarea acestei actiuni. Da click AICI si alegeti bannerul potrivit.

Un comentariu:

  1. Vreti sa aflati lista muzeelor care acorda INTRARE GRATUITA in 25 nov incadrul "Saptamanii familiei, saptamana fara TV"?

    RăspundețiȘtergere

Iti multumesc pentru comentarii.