"Saptamana familiei, saptamana fara TV"

miercuri, 23 februarie 2011

Saptamana familiei, saptamana fara TV, editia a IIa


Am inceput pregatirile editiei a IIa a actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV", 11-16 aprilie 2011. Recunosc ca am emotii pentru ca asteptarile in acest an vor fi mult mai mari, deoarece prima editie a fost un real succes, in conditiile unei promovari reduse, iar reteaua de parteneri si prieteni obtinuta ne permit o promovare mult mai eficienta in acest an.

Se impune o analiza a primei editii, pentru a vedea plusurile si inusurile, realizarile si greselile.
  • Ce am gresit?

  • cea mai mare greseala cred ca a fost o insuficienta promovare a actiunii. Bazandu-ne exclusiv pe activitatea echipei (no money pt. promovare), actiunea a fost promovata slab, astfel ca au fost foarte multe scoli care nu au aflat de "Saptamana familiei, saptamana fara TV". Cred ca in acest an reteaua de prieteni, participanti si parteneri ne vor permite o promovare mult mai eficienta si de impact.
  • nu stiu daca a fost neapart o greseala, insa concursul "STOP violentei TV" dedicat actiunilor intreprinse in cadrul "Saptamanii familiei, saptamanaii fara TV" putea fi organizat ceva mai bine; iar premiile probabil ceva mai motivante. De aceea in acest an inca nu am lansat concursul, tocmai pentru a primi cat mai multe sugestii de la voi. Deja cele 2 sondaje la care ati raspuns ne-au ajutat destul de mult (sondaj perioada, sondaj structura)
  • nu am stiut sa atragem mass media traditionala (TV, radio, presa scrisa) de partea noastra. Nu prea stiu unde a fost greseala, insa este o tema pe care va trebui s-o analizez zilele urmatoare. Poate ma ajutati.
  • Ce am facut bine?
  • rezultatul cel mai extraordinar pe care am reusit sa-l obtinem a fost implicarea a peste 50.000 de copii, parinti si profesori in actiunile organizate in cadrul "Saptamanii familiei, saptamana fara TV". Meritul apartine in cea mai mare masura profesorilor, educatorilor si invatatorilor care au organizat aceste actiuni. Sincere felicitari ziboriene.
  • parteneriatele semnate cu aproape 200 muzee, apoi cu Bibliotecile Judetene, MECTS, ISJ si mai ales cu scolile si gradinitele. Multumiri persoanelor care ne-au sprijinit, incepand de la Min. Educatiei, bibliotecarilor, directorilor de la muzee si toti cei implicati. Datorita gratuitatilor oferite de muzee (multumiri ziboriene!!) au fost posibile organizarea unor actiuni extraordinare, de neimaginat dupa mine acum cateva luni. detalii
  • organizarea semnarii parteneriatelr intr-o anumita ordine si contactarea directa a tuturor partenerilor a permis ca lucrurile sa se desfasoare normal si natural. Pregatirea minutioasa a parteneriatelor si abordarea deschisa si directa a partenerilor ne-a permis ca practic saptamana 21-28 nov ("Saptamana fara TV) sa fie cea mai usoara perioada pt. echipa Zibo. Totul a decurs intr-o nota pozitiva si de entuziasm. Sper ca entuziasmul sa se mentina si in acest an. Este singurul punct unde felicitarile revin echipei Zibo.
Nu pot sa nu remarc o prezenta semnificativa a referirilor in spatiul online. Foarte multi bloggeri au facut referire la "Saptamana familiei, saptamna fara TV". E drept ca dintre cei mai cunoscuti singurul care ne-a sprijinit a fost prietenul nostru chinezul:

  • ”Săptămâna familiei, săptămâna fără TV” mi se pare o idee excelentă. Știți fazele alea cu hai să declarăm săptămâna nu știu cum, o declarăm și… atât. Nu zic că sunt rele chestiile astea, adică se mai atrage atenția asupra unor lucruri, dar uite că cei de la zibo.ro merg mai departe.....

Alte referiri la "Saptamana familiei, saptamana fara TV":
adevarul.ro, lumebuna.ro (chiar daca nu au precizat organizatorii), Cristina Pocora (multumiri si pt. materialul publicat pe zibo.ro, 4botosani.ro (o mentiune speciala pentru oamenii din zona care s-au implicat) , sigur.info (parteneri ai zibo.ro) , urbankid.ro (le multumim chiar si lor, desi in material si-au insusit organizarea actiunii), let's do it Botosani , totpal.ro , ziarulcopiilor.ro ,
observator.ro , atitudinea.ro si foarte multi altii Le multumim tuturor. Ii puteti gasi foarte usor pe Google, unde veti gasi aproape 1.000.000 de rezulate !!!! la "Saptamana familiei, saptamana fara TV".

Imi cer scuze celor pe care n-am reusit sa-i mentionez.
Pentru mine a fost o supriza totala sa vad interesul generat de aceasta actiune.

In acest an mi-am propus sa realizez o lista a sustinatorilor actiunii care va aparea pe acest blog si pe NL de la zibo.ro (principiile zibo.ro nu-mi permit sa ii public si pe zibo.ro - fara linkuri exterioare). Sper sa tin pasul.

Cum poti sustine si TU organizarea editiei a II-a a actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV"?
  • da click pe Like, Share sau Tweet: pe pagina de prezentare a actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV"

  • preia AICI unul din bannerele actiunii

Va rog pe toti cei care veti promova actiunea sa-mi trimiteti un mail pe office@zibo.ro.

Va astept cu comentarii, propuneri, idei; orice poate contribui la desfasurarea actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV".

Ma puteti contacta:
Racautanu Aurel
office@zibo.ro
tel.0751.085577

sau pe colega mea,
Daniela Christian, pres. Asociatia Zibo Help
invatamant@zibo.ro
tel.0723.373856

Ziboriti si va bucurati, Saptamana familiei o promovati.

Un comentariu:

Iti multumesc pentru comentarii.